”Šis nav pirmais gads un reizes, kad Priekules maizīte saņem balvas. Taču šī gada apbalvojums mums ir īpašs ar to, ka šī bija tā reize, kad vērtēja ne vien iepakojumu, bet šajā reizē augstu novērtēts saturs, izskats un kvalitāte kopā,” uzsver AS ”LPB” mārketinga vadītāja Sanita Austere.

”Sudrabs rupjmaizei “Lauku maize”, sudrabs graudu maizei “Vārpiņa” un zelts rupjmaizei “Kukulītis”,” panākumus uzskaita ceptuves pārstāvji, pateicoties par augsto novērtējumu un paužot lepnumu, ka starp tik sīvu konkurenci iegūti augsti apbalvojumi.

”Tas nozīmē, ka esam guvuši paši sev apliecinājumu, ka esam uz pareizā ceļa un mūs novērtē,” saka S. Austere.

Priekules maizes ceptuvē šobrīd tiek gatavotas ap 18 maizes šķirnes.

”Par vairāk nevienu godalgu, ka vēl kāds būtu saņēmis, man nav informācijas,” norāda pašvaldības komercdarbības speciāliste Dace Mieme.

No Dienvidkurzemes novada izstādē ”Riga Food” pārstāvēti bija gan lielie uzņēmumi – “Kurzemes gaļsaimnieks”, “Priekules maiznieks”, gan mājražotāji un mazie uzņēmumi – Gobiņas mājražotāju biedrība “Grobiņas spēkavots”, “Birzmaļu medus našķi”, SIA “Aisteres baroni”, SiA “Aizputes vīna darītava”, “Aizputes muižas alus darītava”, IK “Kurzemes sulu meistars”, zemnieku saimniecība “Turaidas”, “Rūķa labumi”, “Bišu dārgumi”, “Dūdu gardumi”, SIA “Rukši”.

Ar atsevišķiem stendiem izstādē piedalījās novada uzņēmumi SIA “Evi&Jo” un SiA “Amberfish”.

Dienvidkurzemes novada stenda noformējuma izveidošanā iesaistījās SIA “Grobiņas ziedi” ar dzīvajiem ziediem, bet košie ķirbji nākuši no lauku sētas “Ketverči” saimniekiem.